Image

Principalele puncte despre activitățile unui inginer termic

Un instalator de încălzire sau termice are un set de competențe duble care constituie o valoare adăugată incontestabilă în sectorul locuințelor.

Servicii oferite de un instalator termic si sanitar

Un tehnician specializat în încălzire efectuează lucrări de instalare, retehnologizare, depanare, reglare și întreținere la aparatele sanitare, echipamentele termice, frigorifice și de aer condiționat. Este responsabil cu gestionarea fluidelor, a piscinei, a udarii automate, a apei calde menajere etc.

Acesta poate fi apelat pentru operațiuni legate de instalarea de conducte, calorifere și cazane alimentate cu energie electrică sau fosilă (gaz, păcură) sau chiar energie regenerabilă (lemn, solar termic). Poate oferi recomandari si sfaturi personalizate pentru alegerea si intretinerea diverselor echipamente sanitare si echipamente de incalzire. Asigură funcționarea corectă a acestor dispozitive pentru a garanta siguranța și confortul clienților săi.

Un inginer termic isi desfasoara activitatea fie in numele unei firme, fie pe cont propriu.

 

Locaux industriels à Paris

Zonele de intervenție ale unui instalator de încălzire

Un instalator termic din Romania lucreaza pe diferite tipuri de santiere (constructii noi sau renovari): hoteluri-restaurante, case, apartamente, spatii industriale sau comerciale.

Serviciile sale se adresează tuturor tipurilor de clienți, inclusiv persoane fizice, companii publice și private, administrații și unități de locuințe cu venituri mici.

Condițiile necesare pentru exercitarea acestei profesii

Profesia de instalator termic trebuie luată în serios, de fapt este necesar să parcurgeți o pregătire teoretică, practică și tehnică, care vă va permite să dobândiți cunoștințele dar mai presus de toate experiența necesară permițându-vă să lucrați la o instalație de instalații sanitare sau de sistem. de încălzire.

Calitățile așteptate de la inginerii termici

Un instalator de incalzire trebuie sa se poata adapta tuturor situatiilor. De fapt, acestea variază de la un site la altul, mai mult, în timpul intervențiilor sale, trebuie să țină cont de nevoile și așteptările clienților săi în ceea ce privește consumul de energie.

Un instalator termic trebuie să fie foarte disponibil, deoarece i se poate cere să intervină în timpul nopții, în weekend sau chiar de sărbătorile legale.

Este o profesie care necesită o capacitate fizică foarte bună pentru că poți face față sarcinilor grele și te poți pune în poziții foarte incomode.

De asemenea, trebuie să fie :

  • meticulos în munca sa,
  •  un bun simț al comunicării,
  • A fi capabil să lucreze într-o echipă fiind condus la schimburi cu alți profesioniști (arhitect, electrician, gresie etc.) care să îndeplinească aceeași sarcină.

Comentariile sunt închise.